Sången om livet – bok och samtalsguide

Planerar ni för en samtalsgrupp – i sommar eller när hösten kommer? Varför inte samlas kring Harry Månsus nya bok: Sången om livet – om pilgrimsfolket och jordens framtid. En bok som kan sätta både tankar och människor i rörelse.

Harry Månsus nya bok finns nu i tryckt form och kan beställas hos Votum förlag eller i bokhandeln. Boken väver samman erfarenheter och berättelser från bibeln och samtiden, från tolvstegsfolk och pilgrimer. I en samtid där mänsklighetens framtid står på spel behöver vi både drömmar och minnen som sätter oss i rörelse mot ett djupare liv och en friskare jord. En andlighet med rötter.

Dröm om en pigrimsrörelse

Boken inbjuder oss att börja där Gud själv började – i naturens andlighet och i sången om livet. Gör vi det, kan vi upptäcka beröringen mellan tusen­åriga texter och den folkliga andligheten i vår tid. Sången om livet speglar drömmen om en större pilgrimsrörelse. När kyrkfolk, tolvstegare och sökare från den alternativa scenen möts i en dialog – gärna som en pilgrimsvandring – sätts alla i rörelse mot ett djupare liv och en rimligare värld.

Samtalsguide för grupper

Till boken finns en samtalsguide för grupper som vill läsa boken tillsammans, t ex i samband med vandringar. Karin Olofsdotter har sammanställt frågor som hjälper till att sätta igång samtal och delande utifrån egna tankar och erfarenheter. Guiden finns att ladda ner här nedan eller att hämta på Studieförbundet Bildas hemsida.