Blogg & Podd

Brobyggepodden

I Brobygges egen podcast för vi en dialog om existentiella frågor och mänskligt liv i vår tid. Vi låter de stora frågorna komma nära. Samtalet som form är en bra väg till mognad och insikt, och podden vill uppmuntra till både lyssnande och samtal. Lena Bergström och Per Westblom samtalar och musiken i podden är skriven av Stefan Jämtbäck. Du kan följa inlägg från podden på Instagram: @brobyggepodden.

De första avsnitten har temat: 12 steg och klimatet. Lena Bergström och Per Westblom samtalar och prövar om de 12 stegen från missbruk kan vara en väg till ett enklare och rimligare liv i en värld som närmar sig klimatkollaps. Här finns också en enkel samtalsguide om ni vill ha en samtalsgrupp utifrån temat: 12 steg och klimatet.

Nästa serie samtal har rubriken: Steg in i skogen. Samtal om skogen som en plats för det existentiella mötet, en plats som kanske också kan berätta något om oss själva. Per och Lena prövar gamla och nya, andras och egna tankar och läser bland annat David Thurfjells bok Granskogsfolk – hur naturen blev svenskarnas religion.


Brobyggepodden hittar du här och på andra ställen där poddar finns, till exempel Spotify och iTunes. Välkommen med i samtalet!

Per Westblom och Lena Bergström

Steg in i skogen

12 steg och klimatet