Publicerat 

Midsommardialog

Verksamheten med Midsommardialog återupptas sommaren 2019. Platsen blir Strömsborg och Åkerögården i vackra Roslagen. 20-22 juni inbjuds till gemenskap, fest, reflektion och dialog. Välkommen med! 

Midsommardialog 2019 (klicka för folder)

Vem bryr sig? – om empati och medmänsklighet

Midsommardialog återuppstår på Rådmansö i Roslagen. Den kom till på initiativ av Brobygge/f.d. Brommadialogen 2005 och höll till på Sjöviks folkhögskola under 10 år. Många gläds åt att denna midsommartradition söker en väg tillbaka till viss del i ny form och på en ny plats.

Midsommardialog flätar samman musik och dans kring midsommarstången med möten, föredrag, seminarier och workshops. Vi hoppas att dialogen mellan tolvstegstänkande och kristen andlighet här ska finna en självklar mötesplats.

Årets tema är: Vem bryr sig – om empati och medmänsklighet. Polariseringen mellan olika grupper både nationellt och internationellt ökar. Klimathotet är reellt.  Hur bevarar vi just empati och medmänsklighet när det blåser snålt?

Medverkar gör bland annat:
Lena Bergström, Anna Ardin, Harry Månsus, Per Westblom, Ann Westblom, Karin Olofsdotter, Olle Jonasson, Sven-Gösta Holst, Folkpopgruppen Kora Dolora

Programmet börjar på torsdagens kväll och avslutas med middag på midsommardagens eftermiddag kl. 17.00. (På söndagen erbjuds fortsättning med pilgrimsvandring för dem som anmäler sig till den.)

Välkommen att ta del av våra föreläsare och ännu viktigare reflektera med andra om hur du känner och tänker. Välkommen till fest och gemenskap, utmaningar och fördjupning!

PRAKTISKT
Pris för hela konferensen är 2000 kr för vuxen som bor i dubbelrum. I mån av plats enkelrum för 2100 kr. Priset inkluderar alla måltider, två övernattningar och konferenskostnader.

Barn 0-7 år: 100 kr
Barn 8-12 år: 1000 kr
Konferensen med alla måltider och program men utan logi: 900 kr
Tältplats: 300 kr
Husvagnsplats: 500 kr

Åkerögården har 75 bäddar och Strömsborg 30.

Anmälan till Åkerögården senast 31 maj

Anmäl dig helst via e-post bokning@akerogarden.com   (Ange namn, adress, telefon, önskemål om boende och ev. specialkost) Man betalar in i förväg på bankgiro 473-3150 eller swish, dock senast 10 juni. Vid inbetalning skriv: midsommardialog.

Om man ska bo på Strömsborg behöver man tillgång till bil eller cykel. Det är 5 km mellan gårdarna.

Vid frågor om programinnehåll kontakta:
Olle Jonasson 072-9710554 olle.jonasson@equmeniakyrkan.nu
Per Westblom 073-6630031 pastor@edsvikskyrkan.se

Adress: Åkerögården, Åkerövägen 81, 76194 Norrtälje.  www.akerogarden.com
Strömsborg, Strömsborgsvägen 50, 76194 Norrtälje. www.stromsborg.nu


 

”Vi försökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Gud, sådan vi uppfattade Honom varvid vi endast bad om Hans vilja med oss och styrka att utföra den.”

Steg 11, ur AA:s tolv steg till tillfrisknande.